Josephine en Jozef zijn de Klanten van de Week

6
feb
2024

Vrijdag 2 februari was het dan eindelijk zover! Zowel de marktkramers als de horeca-uitbaters hebben samen met hun klanten tien maanden geduld moeten oefenen tijdens de infrastructuurwerken op de Singel en in de aanpalende straten. Maar sinds vorige vrijdag staat de wekelijkse marktdag weer als weleer opgesteld rond de kerk. Er hing dan ook een feestelijke sfeer in het centrum. Heel wat vrolijke gezichten en optimistische gesprekken!

In het textielkraam MJ Line treffen we Sara (48) en David (46) Arys uit Affligem aan. Twee door de wol geverfde marktkramers, zoals ze zeggen. “Al op mijn twaalfde stond ik mee in het kraam”, vertelt Sara. “Ik heb wel een diploma communicatiemanagement behaald, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan zeker en op een bepaald moment hebben mijn broer en ik dan het textielkraam van mijn ouders overgenomen. Ik heb nog geen moment spijt gehad van die keuze. Marktkramer is een mooie stiel!”

Sara en David stralen inderdaad vakbekwaamheid en beroepsfierheid uit. Zij doen 6 markten per week waarvan Opwijk sinds meer dan 20 jaar. Met hun textiel zitten ze in het middensegment. “MJ Line staat voor een topverhouding prijs-kwaliteit in dameskleding volgens de nieuwste modetrends. Klanten waarderen ons eerlijk kledingadvies en persoonlijke bediening. Klanten die hier tevreden wegstappen én terugkeren betekenen voor ons het mooiste compliment.”

Josephine Timmermans (88) uit de Boogstraat heeft net een leuk bloesje gekozen op het moment dat we haar verrassen als “Klant van de Week.” Zij komt heel regelmatig naar de markt. “Nu de markt weer rond de kerk staat, zal dat wat vaker, zo goed als wekelijks, zijn. Op vrijdag heb ik mijn vaste routine: ’s morgens naar de kapper, dan een koffietje gaan drinken bij mijn dochter die hier vlakbij woont en daarna samen naar de markt. Ook na onze aankopen gaan we samen nog een koffietje drinken, maar vandaag was het een pintje … Ik had zo een dorst”, knipoogt Josephine. De kranige dame kleedt zich volgens dochter Alice graag op en is dan ook een trouwe klant van het textielkraam MJ Line. “Vandaag heb ik inderdaad al een fris bloesje voor de lente gekocht, maar ook nog een tof artikel in de solden gevonden. Ik ben content.”

Ook in Café Klokske een en al vrolijkheid op deze marktdag. Daar valt Jozef Abbeloos uit de Schoolstraat in de prijzen. Hij mag terecht tot “Klant van de Week” benoemd worden, want al jaren koppelt hij met zijn gezelschap elke vrijdag het nuttige aan het aangename, met name een rondgang op de markt gevolgd door een fijne voormiddag in Café Klokske. “Wij komen uit alle hoeken van de gemeente. Het is hier ’s vrijdags op de markt en in het café dat we vrienden zijn geworden. Elke week om 10 uur spreken we af, aan de ronde tafel achteraan in Café Klokske. Die gewoonte werd zelfs niet onderbroken toen de markt op de Borchtsite stond. Dit is ons stamcafé. Fozzie is terecht Ondernemer van het jaar geworden.

De jonge cafébaas Fozzie De Clerck viel vorige maand inderdaad zélf in de prijzen. Hij werd door de MROpwijk verkozen tot de eerste Ondernemer van het Jaar in Opwijk, “omwille van zijn gewaagde zet om als jonge ondernemer een café te openen in moeilijke tijden en er een groot succes van te maken.” “Dik verdiend”, vinden ook zijn stamgasten. “Fozzie verzorgt zijn zaak en zijn bediening tot in de puntjes. Hier hangt ook altijd een gezellige, losse sfeer.”

Met de steun van de provincie Vlaams-Brabant.

Met de steun van de provincie Vlaams-Brabant

#kooplokaal #liefstlokaal #winkelhier

Contacteer ons