KOEN SEVERENS EN DIRK VAN GORP

KONTRABONE.

Zaterdag 2 februari 2019 om 20 uur.

Locatie: GAC II trouwzaal - Ringlaan 20 – Opwijk.

Dit duo is een unicum in de wereld van de muziek door de ongebruikelijke samenstelling van een contrabas en een trombone. Van oudsher hebben deze instrumenten een begeleidende taak. Deze musici van De Munt bewijzen echter dat contrabas en trombone zeer virtuoos uit de hoek kunnen komen. Ze voelen zich thuis in alle muzikale genres, stijlen en stromingen.

Koen Severens is als trombonist vast verbonden aan het Symfonieorkest van De Munt/La Monnaie. Tevens heeft hij een uitgebreide componistenloopbaan. Hij studeerde trombone en kamermuziek aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium in Antwerpen.

Dirk Van Gorp is in de eerste plaats een begeesterd en dynamisch muzikant. Vanaf zijn zevende speelde hij piano, maar na enkele woelige rockjaren met zijn popgroep Shub Niggurath koos hij definitief voor de contrabas. Hij speelde eveneens als freelance muzikant reeds samen met tal van bekende artiesten waaronder Toots Thielemans, Carlos Diaz, George Moustaki, Boudewijn De Groot, Dirk Van Esbroeck, Rogier van Otterloo en Wannes van de Velde.

Tickets: VVK: € 8 // Kassa: € 9 (inclusief een welkomstdrankje)

https://reservaties.opwijk.be