NIET SCHIETEN: FILM EN NABESPREKING MET DAVID VAN DE STEEN (nieuwe datum!)

0a7f96a9-cf69-4ded-a4d6-c6b47e955b1f.jpeg Deze voorstelling is een samenwerking met De Liberale Vrouwen Opwijk – Mazenzele.
In de jaren ‘80 zaaide de Bende van Nijvel terreur en vernieling in België door allerlei bloedige overvallen op supermarkten. Op 9 november 1985 sloegen ze toe in Aalst. Die dag verloor David Van de Steen, op zijn negende, zijn ouders en zusje. Zelf raakte hij verminkt voor het leven. Hij kreeg 9 kogels in zijn lichaam nadat hij een glimp kon opvangen van het gezicht van een van de overvallers. Hij werd voor dood achtergelaten. David overleefde echter. Er volgde een jarenlange revalidatie.
De film is gebaseerd op waargebeurde feiten uit het boek ‘Niet Schieten, dat is mijn papa’ van David Van de Steen en Annemie Bulté. Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Davids grootvader, vertolkt door Jan Decleir. Na al die jaren blijft hij zoeken naar gerechtigheid.
Na de film geeft David Van de Steen zelf duiding en achtergrondinformatie bij de gebeurtenissen. Het publiek krijgt de mogelijkheid om vragen te stellen. Zijn tweede boek ‘Overlever van de Bende van Nijvel’ brengt een reeks exclusieve getuigenissen van andere slachtoffers, nabestaanden, ex-speurders, ex-gangsters en filmlui. David brengt niet alleen zijn levensverhaal van de aanslag tot nu, maar wil ook aandacht vragen voor het lot van de slachtoffers. ‘De ravage van de Bende is ontiegelijk veel groter dan die 28 doden’, aldus David Van de Steen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

di 10 november 2020 van 20:00 tot 22:30

Waar

GC Hof Ten Hemelrijk

Kloosterstraat 7
1745 Opwijk

Prijs

€8.00

Basistarief: 8,00 €; -25: 7,00 €; +55: 7,00 €; Leden Liberale Vrouwen: 7,00 €; Kassa: 10,00 €

Reserveren

Organisatie en contact

GC Hof Ten Hemelrijk

Kloosterstraat 7
1745 Opwijk

Meer info