Online Auteurslezing Wauter Mannaert

ae6cbaa3-cc22-46b3-875f-34083f027d6c.jpeg Stripauteur Wauter Mannaert is zoon van Dees’ en kleinzoon van wijlen bakker Lieven Mannaert uit Opwijk.
Hij haalde in 2002 een master animatiefilm aan Sint-Lukas Brussel en werkt vandaag als striptekenaar, illustrator en cartoonist. Daarvoor was hij jarenlang mediapedagoog en jeugdwerker in dienst van verschillende organisaties in het Brusselse.
In 2010 verscheen zijn debuutalbum 'Ondergronds', achteraf gevolgd door ‘El Mesías’, een ambitieuze graphic novel over de strijd van een klein dorp in Andalusië tegen het kapitalisme en 'Weegee', over het leven van de Amerikaanse misdaadfotograaf Arthur Fellig.
Yasmina en de aardappeleters, een graphic novel voor alle leeftijden over het gevecht van een 10 jarige chef kok tegen een op hol geslagen voedingsindustrie verscheen in 2019 en bezorgde Wauter de Willy Vandersteenprijs voor het beste Nederlandstalige album van het jaar.
Intussen groeide het personage Yasmina uit tot een mooie stripreeks waarvan het derde deel in mei zal verschijnen. Wauter gaat ook de internationale toer op , Yasmina en de aardappeleters verscheen gelijktijdig in het Nederlands en het Frans en werd dit jaar ook in Engelse vertaling losgelaten op de Amerikaanse markt.
Hoor je Wauter Mannaert graag zelf vertellen over zijn werk en carrière of wil je hem wat vragen, schrijf je dan gratis in en ontvang een link voor een online ontmoeting met de auteur op zondag namiddag (taart en koffie of iets anders regel je thuis best zelf).
De inschrijvingen openen op 22 maart en sluiten af op 14 april 2021!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

zo 18 april 2021 van 14:30 tot 15:30

Waar

Online

Online
1745 Opwijk

Prijs

Gratis

Basistarief: 0,00 €

Reserveren

Organisatie en contact

Bibliotheek Opwijk

Kloosterstraat 7
1745 Opwijk

Meer info


Contactinformatie