Stripdorp programma

Het coronavirus heeft er vorig seizoen voor gezorgd dat het Stripdorp noodgedwongen moest worden uitgesteld. Dit jaar gaan we voor een coronaveilig programma. Niet één dag, maar de hele maand april staat Opwijk in het teken van strips.

Ontdek hier het volledige programma.Hopper

Familiezoektocht: wandelen, zoeken, opdrachten uitvoeren,...

Kennen jullie Hopper al? Hopper woont, samen met de vuursalamander Sally in Opwijk. Hopper houdt veel van stripverhalen én van de natuur. Zin om mee op stap te gaan met Hopper? Wel, tijdens de maand april kan je samen met je mama, papa, broer, zus, … op wandel.

De gratis zoektocht vertrekt aan de parking van zaal De Kersenpit in Mazenzele.

Alle info over de zoektocht vind je op de activiteitenpagina.

 

Tentoonstelling Wauter Mannaert

In de bibliotheek kan je heel de maand april een tentoonstelling rond het werk van Wauter Mannaert met prachtige cartoons over de actualiteit van het afgelopen jaar bewonderen. Een humoristische en pittige kijk op het gedrag van mensen in tijden van corona!

Op zondag 18 april is de bibliotheek ook een hele dag (10-12u en 13-17u) uitzonderlijk extra geopend!

Gratis toegang.

 

Kleur- en tekenwedstrijd

Zag je de kleurplaat van Hopper in het infoblad van maart? Je kan ze ook hier downloaden. Geef Hopper de mooiste kleuren en breng ze ten laatste op 30 april 2021 binnen in het toeristisch infopunt of de bibliotheek. In ruil ontvang je een bon voor een gratis ijsje. Deze bonnetjes kan je tot 30 mei 2021 omruilen bij Ice Cream by Jarne (Perreveld 74) of vanaf heropening horeca ook bij Cafetaria Hof ten Hemelrijk (Kloosterstraat 7).

Ook de scholen werden in maart uitgedaagd om prenten van Hopper creatief te bewerken of zelf cartoons te maken. Een bezoek aan het Stripmuseum of aan een atelier met een striptekenaar behoren tot de prijzen.

De resultaten van al deze wedstrijden kan je bewonderen in de bibliotheek!

 

Online creatieve workshop met Yasmina op zondag 18 april om 11 uur

Wauter Mannaert, stripauteur, geeft een creatieve workshop voor kinderen rond de thema's en personages uit de stripreeks Yasmina. 
Hij leert je enkele personages uit zijn strip tekenen en daarna gaan jullie aan de slag voor een klein verhaaltje.
Het resultaat is een klein boekje van 8 paginas dat je zelf achteraf nog kan afwerken.

Je moet geen verhalen kunnen schrijven, het verhaal komt vanzelf en op een speelse manier tot stand.

Leg vooraf je tekenmateriaal klaar: papier, potloden, stiften,...

Ben je tussen 8 en 12 jaar en wil je meer leren over striptekenen? Schrijf je dan voor 15 april gratis in en ontvang een link voor een online workshop met de auteur.

Ga naar de activiteitenpagina voor alle info. 

Inschrijvingen: https://reservaties.opwijk.be/. Wees snel: omwille van de coronarichtlijnen is het aantal inschrijvingen beperkt.

 

Online auteurslezing Wauter Mannaert op zondag 18 april om 14.30 uur

Stripauteur Wauter Mannaert is zoon van Dees’ en kleinzoon van wijlen bakker Lieven Mannaert uit Opwijk. Hij werkt vandaag als striptekenaar, illustrator en cartoonist

Yasmina en de aardappeleters, een graphic novel voor alle leeftijden over het gevecht van een 10-jarige chef-kok tegen een op hol geslagen voedingsindustrie verscheen in 2019 en bezorgde Wauter de Willy Vandersteenprijs voor het beste Nederlandstalige album van het jaar.

Intussen groeide het personage Yasmina uit tot een mooie stripreeks waarvan het derde deel in mei zal verschijnen. 

Hoor je Wauter Mannaert graag zelf vertellen over zijn werk en carrière of wil je hem wat vragen? Schrijf je dan vanaf 22 maart in en ontvang een link voor een online ontmoeting met de auteur op zondagnamiddag. Gratis toegang.

Ga naar de activiteitenpagina voor alle info.

Inschrijvingen kan tot 14 april 2021https://reservaties.opwijk.be/

 

Online workshop Botanisch illustreren op zondag 18 april om 10 uur

Hou je van organische en symmetrische vormen die in de natuur opduiken? Wil je graag zelf bloemen en planten leren tekenen? Dan is deze online workshop iets voor jou! Ervaring is niet nodig. Je leert eenvoudige, gestileerde illustraties maken met potlood en fineliners. Je botanische illustraties kan je gebruiken als decoratie, voor kaartjes of in een bullet journal.

Prijs: € 7

Ga naar de activiteitenpagina voor alle info.

Info en inschrijving via de website van Avansa Halle-Vilvoorde

 

Online workshop Illustratietekenen voor beginners op zondag 25 april om 10 uur

Tijdens deze online workshop voor beginners leer je met basismateriaal eenvoudige figuurtjes tekenen. Voorkennis is absoluut niet nodig: we starten met geometrische vormen en bouwen daarop verder. Met enkele streepjes, puntjes of vegen leer je jouw figuurtjes ook emoties geven.

Prijs: € 7

Ga naar de activiteitenpagina voor alle info.

Info en inschrijving via de website van Avansa Halle-Vilvoorde

 

Genoeg te beleven in april. Wij kijken er alvast naar uit!

Het Stripdorp is een organisatie van de gemeentelijke diensten bibliotheek, cultuur en toerisme met financiële steun van Literatuur Vlaanderen.


Contactinformatie