Week van de Duurzame Gemeente

6
sep
2019

DUURZAME HELDEN GEZOCHT!                                                                        

In september vieren we de vierde verjaardag van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. 

Tijdens de Week van de Duurzame Gemeente (18-25 september) zetten we onze duurzame helden in de kijker: Opwijkse burgers, scholen, bedrijven en verenigingen die op hun manier bezig zijn met duurzame ontwikkeling.

NOMINEER

Ben jij (of ken je iemand) die in het dagelijkse leven bezig is met een van de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen? Wil jij anderen inspireren en meewerken aan een mooiere wereld? Stel jezelf/hem/haar dan kandidaat vóór 16 september 2019 via milieudienst@opwijk.be.

DUURZAME ONTWIKKELINGSDOELSTELLINGEN

De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen - of Sustainable Development Goals (SDG’s) - zijn zeventien doelstellingen om te komen tot een meer rechtvaardige, duurzame en vreedzame wereld. De doelstellingen gaan onder andere over armoedebestrijding, onderwijs, water, gendergelijkheid, duurzame consumptie en productie, klimaatverandering, ongelijkheid en vrede.

De Week van de Duurzame Gemeente is een initiatief van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) met de actieve participatie van het gemeentebestuur Opwijk.

Meer info: www.duurzamegemeente.be