Hinder bij wegenwerken & evenementen

13
nov
2019

Opmetingen kadaster
Het kadaster, de algemene administratie van de patrimoniumdocumentatie, doet tijdens de maand november met 2 ploegen opmetingen over het ganse grondgebied van Opwijk, ook op privé-domein.
 
Veiliger oversteken op het Eeksken
Op de kruising van het Eeksken met de Bolstraat en de Vlasweg zijn twee oversteekplaatsen voor fietsers en een bijkomend zebrapad aangelegd om oversteken op het Eeksken veiliger te maken voor voetgangers en fietsers.
Meer info: https://www.opwijk.be/aanvullend-politiereglement-fietsoversteek-eeksken
 
Invoering blauwe zone Eeksken
Om de verkeersveiligheid te verhogen en de parkeerdruk te verlagen, is op het Eeksken ter hoogte van de huisnummers 43, 65 en 67 een beperkte parkeertijd van max 30 min ingevoerd. Deze regel geldt van 7 tot 9 uur en van 15 tot 18 uur.
Meer info: https://www.opwijk.be/aanvullend-politiereglement-eeksken-beperkte-parkeertijd
 
Digitaal inschrijvingssysteem kleuter- en lagere scholen
Je kind inschrijven in school verloopt vanaf heden heel wat eenvoudiger. Voortaan maken alle kleuter- en lagere scholen van Opwijk (met uitzondering van het buitengewoon basisonderwijs) gebruik van het digitaal inschrijvingssysteem.
Het inschrijvingssysteem is van toepassing op het schooljaar 2020-2021.
Deze aanmeldingsprocedure wordt georganiseerd door de gemeente Opwijk in samenwerking met de kleuter- en basisscholen: GBS De Boot Opwijk - De Leertrommel Opwijk - De Duizendpootrakkers Opwijk - Kleuterschool ’t Neerveldje Opwijk - ’t Luikertje Nijverseel - De Lettertuin Droeshout - De Knipoog Mazenzele.
Deze centrale inschrijvingsprocedure is enkel van toepassing bij nieuwe inschrijvingen.
Meer info: https://www.opwijk.be/digitaal-inschrijvingssysteem-kleuter-lagere-scholen-nieuws
 
Verplichting tot het plaatsen van rookmelders
Vanaf 1 januari 2020 zijn rookmelders verplicht in alle woningen. Heb je nog geen rookmelder(s) in uw woning? Het is nog mogelijk om tot en met 31 december 2019 rookmelders aan het woonloket van het gemeentehuis te kopen.
Meer info: https://www.opwijk.be/rookmelders-te-koop

 

Wens je de berichten over hinder bij wegenwerken en evenementen wekelijks ontvangen in je mailbox? Registreer je dan op BE-alert via deze link. Bekijk hier meer info over BE-alert.