Hinder bij wegenwerken & evenementen

3
sep
2019

Asfalteringswerken Steenweg op Dendermonde (N47): vrijdag 20 t.e.m. maandag 23 september 2019

Aanzienlijke hinder verwacht van vrijdag 20 t.e.m. maandag 23 september tijdens (laatste) fase 3. De volledige rijweg krijgt over één kilometer een nieuwe asfaltlaag.

Er wordt 's avonds en ‘s nachts gewerkt tussen 20 en 6 uur. Hiervoor wordt de rijweg 3 nachten en één zondagvoormiddag volledig afgesloten om de volledige werfzone in zijn geheel te kunnen asfalteren. Tijdens deze asfalteringswerken wordt een lokale omleiding voor auto’s in beide rijrichtingen aangeduid via Lange Breestraat, Coenstraat, Nijverseelstraat en Steenweg op Aalst. Fietsers volgen hier dezelfde omleidingsroute van het autoverkeer.

Opgelet: op dat moment is de werfzone volledig afgesloten voor verkeer en kunnen ook auto’s vanuit de aanliggende zijstraten de Steenweg op Dendermonde niet oprijden. Omwonenden kunnen tijdens de drie nachten van asfalteringswerken hun oprit met de wagen niet bereiken. Wegen en Verkeer vraagt de bewoners vriendelijk om voor deze drie dagen een alternatieve parkeermogelijkheid te zoeke

Meer info: https://www.opwijk.be/asfalteringswerken-steenweg-op-dendermonde-n47

 

Stationsstraat kermis: van vrijdag 20 tot en met zondag 22 september
Ter gelegenheid van Stationsstraat kermis zijn volgende aangepaste verkeersmaatregelen van kracht in de Stationsstraat en op de pendelparking:

  • Vanaf woensdag 18 september 2019 om 6.00 u tot maandag 23 september 2019 om 22.00 u wordt het achterste gedeelte van de eerste pendelparking aan het station, aan de toegang tot het kerkhof en Drukkerij Digitaal, afgesloten voor verkeer. Tevens is hier parkeerverbod van toepassing tijdens deze periode. De toegang tot het kerkhof blijft vrij.
  • Zondag 22 september 2019 vanaf 06.00 u tot 20.00 u wordt het eerste deel van de pendelparking aan het station volledig afgesloten voor verkeer en dit ter gelegenheid van de rommelmarkt. Op deze plaats is parkeerverbod van toepassing tijdens deze periode
  • Op zondag 22 september 2019 zal de Stationsstraat afgesloten worden voor alle verkeer van 14.30 tot 17.30 u en dit ter gelegenheid van de ommegang met de culturele reuzen.

Meer info: https://www.opwijk.be/stationsstraatkermis-2019Food Lovers Weekend: zaterdag 21 en zondag 22 september 2019
Omwille van het foodtruckfestival op de Borchtparking zijn volgende verkeersmaatregelen tijdelijk van kracht: van woensdag 18 september tot dinsdag 24 september wordt een beperkt deel van de Borchtparking afgesloten voor alle verkeer en geldt er ook parkeerverbod om de opbouw en afbraak vlot te laten verlopen. Van vrijdag 20 september 2019 om 13.30 u tot maandag 23 september 2019 om 18.00 u wordt parkeerverbod ingesteld op het gebetonneerde deel van de Borchtparking. Het achterste deel van de Borchtsite - het klinkergedeelte - blijft beschikbaar als parking; de paaltjes aan de kant van de Oude-pastoriedreef worden daartoe tijdelijk weggenomen.

Meer info: https://www.opwijk.be/politieverordening-food-lovers-weekend-sept-2019

 

Wens je deze berichten wekelijks te ontvangen via mail? Registreer je dan op BE-alert via deze link. Bekijk hier meer info over BE-alert.