Archief

Het archief is een initiatief van het Opwijks gemeentebestuur om zowel het oud archief van de gemeente zelf, als een interessante heemkundige collectie in goede omstandigheden te bewaren. Iedereen kan dit raadplegen.

Je vindt er de officiële oude registers van de gemeente, nog oudere parochieregisters, verzamelingen van tijdschriften, foto's, krantenknipsels, affiches, kaarten, bidprentjes en rouwbrieven, publicaties van en over Opwijkse mensen, informatie over Opwijkse verenigingen en scholen,..

Elk jaar, ter gelegenheid van Erfgoeddag, organiseren we een evenement. 

Documenten schenken aan 't Opwijks Archief geeft je de garantie dat je zaken niet in een privéverzameling terechtkomen. Wij staan voor: continuïteit, kwaliteit en toegankelijkheid.

Je kan de inventarissen van het archief raadplegen bij de documenten.

Inventaris bidprentjes en rouwbrieven

Bij de officiële inventarissen van bidprentjes en rouwbrieven zijn, omwille van de GDPR-wetgeving, de relaties van de overleden personen weggelaten. Neem contact op met het archief indien je meer info wenst over de betrokken personen.

Publicaties te koop bij 't Opwijks Archief

't Opwijks Archief verkoopt ook verschillende boeken/publicaties aan democratische prijzen. Benieuwd? Bekijk hier alle exemplaren!